Promocje
Kasza gryczana prażona BIO 500g Lestello
Kasza gryczana prażona BIO 500g Lestello
7,50 zł 6,60 zł
szt.
Majonez bezjajeczny BIO 250ml Vitaquell
Majonez bezjajeczny BIO 250ml Vitaquell
12,40 zł 11,20 zł
szt.
Napój ryżowo- waniliowy BIO 1l Natumi
Napój ryżowo- waniliowy BIO 1l Natumi
9,20 zł 8,49 zł
szt.
Sok pomidorowy BIO 300ml Symbio
Sok pomidorowy BIO 300ml Symbio
5,80 zł 4,99 zł
szt.
Fasola Jaś BIO 400g Bio Planet
Fasola Jaś BIO 400g Bio Planet
9,40 zł 8,55 zł
szt.
Szampon z olejkiem arganowym BIO 250ml Avril
Szampon z olejkiem arganowym BIO 250ml Avril
32,90 zł 29,90 zł
szt.
Herbatka dla dzieci rooibos BIO 20T Apotheke
Herbatka dla dzieci rooibos BIO 20T Apotheke
7,20 zł 6,59 zł
szt.
Olej z ryżu 700ml Suriny
Olej z ryżu 700ml Suriny
21,90 zł 18,90 zł
szt.
Sok z aronii 100C b/c 750ml Look Food
Sok z aronii 100C b/c 750ml Look Food
9,99 zł 8,49 zł
szt.
Cynamon cejloński mielony BIO 50g Labensbaum
Cynamon cejloński mielony BIO 50g Labensbaum
12,50 zł 11,49 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Ser krowi Formaio Ciok BIO 1kg Perenzin TOWAR DOSTĘPNY TYLKO W SKLEPIE STACJONARNYM

Dostępność: duża ilość
Cena: 119,00 zł 119.00
ilość kg
Zyskujesz 119 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Produkt rolnictwa ekologicznego

Firma Perenzin to rodzinna firma z Włoch działająca już od 1898 roku. Już przez 4 pokolenia działają z pełną pasją i zaangażowaniem. Uważają swoje sery za żywe " stworzenia" i jako takie wychowują je w fazie dojrzewania, podnosząc ich wspaniałe cechy dzięki wykwintnym metodom starzenia. W 1987 roku z ich rąk wyszedł pierwszy ekologiczny ser krowi. A następnie w 1999 roku rozpoczęli produkcje serów kozich stając się pionierem w jego ponownym odkryciu a także wiodącą firmą we Włoszech do produkcji  organicznego mleka koziego. 

Pijane sery zostały zainspirowane zwyczajem, zrodzonym przed wiekami, ukrywaniem sera w fermentacji wytłoków z winogron, aby ukryć je przed grabieżcami podczas wojen lub właściciela ziemi podczas 
oficjalnego zbioru towarów pod koniec roku z rolnikami. Wytłoki winogronowe pochodzące z czerwonego wina są bogate w taninę, naturalny środek konserwujący. Dzisiaj, przy obecnym procesie produkcyjnym , koło serowe jest moczone w wytłokach winogronowych przez 10-15 dni, następnie jest suszone i po krótkim okresie dojrzewania w pakowaniu próżniowym jest gotowe do degustacji.

Skórka jest pomarszczona w kolorze burgundu  z resztkami wytłoków winogronowych na powierzchni. Konsystencja jest zwarta o półtwardej teksturze ale nadal krucha. Intensywnie aromatyczny dzięki wytłokom z winogron Cabernet i Merlot. Jest wyraźnie soczysty i lekko pikantny, z nutami słodkimi i aromatem umami.

Znakomicie w połączeniu z delikatną polentą z dyni.  

Czas starzenia się sera powolny od 7-12 miesięcy.

SKŁAD:

MLEKO krowy organicznej, sól, podpuszczka, ślady organicznych wytłoków winogronowych (Merlot i Cabernet) na skórze

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1842kJ / 444kcal
Tłuszcz: 36,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24,8 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 0,17 g
Białko: 27,8 g
Sól: 1,7 g

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl