Promocje
Syrop z agawy BIO 330g BioPlanet
Syrop z agawy BIO 330g BioPlanet
14,50 zł 13,49 zł
szt.
Makaron farfalle BIO 500g Granoro
Makaron farfalle BIO 500g Granoro
5,90 zł 5,30 zł
szt.
Ajwar- sos bałkański 340g Le Pepe
Ajwar- sos bałkański 340g Le Pepe
6,50 zł 5,99 zł
szt.
Krem orzechowy 100% 400g Sowell
Krem orzechowy 100% 400g Sowell
10,90 zł 9,90 zł
szt.
Rodzynki sułtanki BIO 1 kg Bio planet
Rodzynki sułtanki BIO 1 kg Bio planet
23,90 zł 22,90 zł
szt.
Krem orzechowy 100% z kawałkami orzechów 400g Sowel
Krem orzechowy 100% z kawałkami orzechów 400g Sowel
10,90 zł 9,90 zł
szt.
Olej z ryżu 100% 500ml Soriso
Olej z ryżu 100% 500ml Soriso
11,80 zł 10,50 zł
szt.
Makaron kukurydziany b/g muszelki 500g Sammills
Makaron kukurydziany b/g muszelki 500g Sammills
5,15 zł 4,60 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Ser krowi Formaio Ciok BIO 1kg Perenzin TOWAR DOSTĘPNY TYLKO W SKLEPIE STACJONARNYM

Dostępność: duża ilość
Cena: 119,00 zł 119.00
ilość kg
Zyskujesz 119 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Produkt rolnictwa ekologicznego

Firma Perenzin to rodzinna firma z Włoch działająca już od 1898 roku. Już przez 4 pokolenia działają z pełną pasją i zaangażowaniem. Uważają swoje sery za żywe " stworzenia" i jako takie wychowują je w fazie dojrzewania, podnosząc ich wspaniałe cechy dzięki wykwintnym metodom starzenia. W 1987 roku z ich rąk wyszedł pierwszy ekologiczny ser krowi. A następnie w 1999 roku rozpoczęli produkcje serów kozich stając się pionierem w jego ponownym odkryciu a także wiodącą firmą we Włoszech do produkcji  organicznego mleka koziego. 

Pijane sery zostały zainspirowane zwyczajem, zrodzonym przed wiekami, ukrywaniem sera w fermentacji wytłoków z winogron, aby ukryć je przed grabieżcami podczas wojen lub właściciela ziemi podczas 
oficjalnego zbioru towarów pod koniec roku z rolnikami. Wytłoki winogronowe pochodzące z czerwonego wina są bogate w taninę, naturalny środek konserwujący. Dzisiaj, przy obecnym procesie produkcyjnym , koło serowe jest moczone w wytłokach winogronowych przez 10-15 dni, następnie jest suszone i po krótkim okresie dojrzewania w pakowaniu próżniowym jest gotowe do degustacji.

Skórka jest pomarszczona w kolorze burgundu  z resztkami wytłoków winogronowych na powierzchni. Konsystencja jest zwarta o półtwardej teksturze ale nadal krucha. Intensywnie aromatyczny dzięki wytłokom z winogron Cabernet i Merlot. Jest wyraźnie soczysty i lekko pikantny, z nutami słodkimi i aromatem umami.

Znakomicie w połączeniu z delikatną polentą z dyni.  

Czas starzenia się sera powolny od 7-12 miesięcy.

SKŁAD:

MLEKO krowy organicznej, sól, podpuszczka, ślady organicznych wytłoków winogronowych (Merlot i Cabernet) na skórze

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1842kJ / 444kcal
Tłuszcz: 36,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24,8 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 0,17 g
Białko: 27,8 g
Sól: 1,7 g

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl