Promocje
Syrop z agawy BIO 330g BioPlanet
Syrop z agawy BIO 330g BioPlanet
14,50 zł 13,49 zł
szt.
Makaron farfalle BIO 500g Granoro
Makaron farfalle BIO 500g Granoro
5,90 zł 5,30 zł
szt.
Ajwar- sos bałkański 340g Le Pepe
Ajwar- sos bałkański 340g Le Pepe
6,50 zł 5,99 zł
szt.
Krem orzechowy 100% 400g Sowell
Krem orzechowy 100% 400g Sowell
10,90 zł 9,90 zł
szt.
Rodzynki sułtanki BIO 1 kg Bio planet
Rodzynki sułtanki BIO 1 kg Bio planet
23,90 zł 22,90 zł
szt.
Krem orzechowy 100% z kawałkami orzechów 400g Sowel
Krem orzechowy 100% z kawałkami orzechów 400g Sowel
10,90 zł 9,90 zł
szt.
Olej z ryżu 100% 500ml Soriso
Olej z ryżu 100% 500ml Soriso
11,80 zł 10,50 zł
szt.
Makaron kukurydziany b/g muszelki 500g Sammills
Makaron kukurydziany b/g muszelki 500g Sammills
5,15 zł 4,60 zł
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Ser kozi obtoczony w miąższu z winogron z wina Prosecco BIO 1kg Perenzin TOWAR DOSTĘPNY TYLKO W SKLEPIE STACJONARNYM

Dostępność: duża ilość
Cena: 147,00 zł 147.00
ilość kg
Zyskujesz 147 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Perenzin
Kod produktu: 2010000013816
Pin It

Opis

Produkt rolnictwa ekologicznego

Firma Perenzin to rodzinna firma z Włoch działająca już od 1898 roku. Już przez 4 pokolenia działają z pełną pasją i zaangażowaniem. Uważają swoje sery za żywe " stworzenia" i jako takie wychowują je w fazie dojrzewania, podnosząc ich wspaniałe cechy dzięki wykwintnym metodom starzenia. W 1987 roku z ich rąk wyszedł pierwszy ekologiczny ser krowi. A następnie w 1999 roku rozpoczęli produkcje serów kozich stając się pionierem w jego ponownym odkryciu a także wiodącą firmą we Włoszech do produkcji  organicznego mleka koziego. 

Jeden z najciekawszych i nagradzanych włoskich serów, tak zwany pijany ser z organicznego mleka koziego pochodzący z północnych Włoch, potraktowany organicznymi winogronami Traminer z Trentino Alto Adige: odsłania delikatny i pachnący aromat ...Pijane sery zostały zainspirowane zwyczajem, zrodzonym przed wiekami, ukrywaniem sera w fermentacji wytłoków z winogron, aby ukryć je przed grabieżcami podczas wojen lub właściciela ziemi podczas oficjalnego zbioru towarów pod koniec roku z rolnikami. Wytłoki winogronowe pochodzące z czerwonego wina są bogate w taninę, naturalny środek konserwujący. Dzisiaj, przy obecnym 
procesie produkcyjnym , koło serowe jest moczone w wytłokach winogronowych przez 10-15 dni, następnie jest suszone i po krótkim okresie dojrzewania w pakowaniu próżniowym jest gotowe do degustacji. Zwycięzca wielu nagród.

Skórka jest pomarszczona, ciemnobrązowa, z widocznymi pozostałościami wytłoków z winogron na powierzchni. Konsystencja jest zwarta i krucha, topniejąca na podniebieniu. Intensywnie aromatyczny dzięki wytłokom z winogron i winu Traminer. Jest bardzo słodki, soczysty, lekko kwaśny z delikatnymi nutami przypraw. 

Idealny starty do risotto, stopiony w polencie lub podawany jako ser stołowy.

Czas starzenia się sera powolny od 7-12 miesięcy.

SKŁAD:

kozie MLEKO organiczne , sól, podpuszczka, ślady organicznego wina Traminer na skórce (5%)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1671kJ / 403kcal
Tłuszcz: 32 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
Węglowodany: 1,9 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 27 g
Sól: 1,9 g

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl