Promocje
Sok z pokrzywy 500ml Symbio
Sok z pokrzywy 500ml Symbio
31,99 zł 25,90 zł
szt.
Baton raw kokos-kakao b/g 50g Bombus
Baton raw kokos-kakao b/g 50g Bombus
4,60 zł 3,99 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Ser kozi Rabiola BIO 1kg Perenzin TOWAR DOSTĘPNY TYLKO W SKLEPIE STACJONARNYM

Cena: 97,00 zł 97.00
ilość kg
Zyskujesz 97 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Perenzin
Kod produktu: 2129141001443

Opis

Produkt rolnictwa ekologicznego

Firma Perenzin to rodzinna firma z Włoch działająca już od 1898 roku. Już przez 4 pokolenia działają z pełną pasją i zaangażowaniem. Uważają swoje sery za żywe " stworzenia" i jako takie wychowują je w fazie dojrzewania, podnosząc ich wspaniałe cechy dzięki wykwintnym metodom starzenia. W 1987 roku z ich rąk wyszedł pierwszy ekologiczny ser krowi. A następnie w 1999 roku rozpoczęli produkcje serów kozich stając się pionierem w jego ponownym odkryciu a także wiodącą firmą we Włoszech do produkcji  organicznego mleka koziego. 

Ten ser produkowany jest przy użyciu małych foremek, bez ugniatania ,wynikiem czego jest tekstura, która wydaje się naturalnie miękka i jedwabista. Ser, który można docenić jako świeży aż do 2 miesięcy od czasu koagulacji mlekowej, pomaga mu zachować najlepszą kondycję.

Brak skórki, kolor biały. Jest zwarty, miękki i nadający się do smarowania. Delikatny kozi zapach, smak delikatny i słodki, lekko soczysty z charakterystyczną kwaśną nutą, która jest widoczna ale niezbyt wyraźna.

Doskonały w połączeniu ze świeżymi ziołami i przyprawami,  również stosowany jako nadzienie do wędlin lub może być wmieszany w risotto w oryginalny sposób.

Jest to ser świeży od 0-2 miesięcy. 

SKŁAD:

Organiczne kozie MLEKO, sól, podpuszczka

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 721kJ / 174kcal
Tłuszcz: 13,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,5 g
Węglowodany: 3g
w tym cukry: 2,3 g
Białko: 10 g
Sól: 0,3 g

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl