


Pesto genovese (bazyliowe) BIO 130g Alce Nero
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego
Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.
Składniki:
Bazylia*(34,6%), olej słonecznikowy*, woda, oliwa z oliwek extra virgin*(10,6%), orzechy nerkowca*, parmezan*(2,9%), mąka ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, ser owczy*, sól, orzechy pinii*, czosnek*, regulator kwasowości - kwas mlekowy.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli IT BIO CPB 4966.
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna - 332 kcal (1369 kJ)
białko - 3,9 g
węglowodany - 7,6 g
tłuszcz - 31,3 g
błonnik - 1,9 g
sód - 0,6 g