


Miso Shiro (ryżowe) BIO 300g Lima
Cena:
38,90 zł
38.90

Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie. Długość fermentacji ryżu - kilka dni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna - 721 kJ /173 kcal
Białko - 7,9 g
Węglowodany - 26,7 g
w tym cukier: 26,7 g
Tłuszcz - 3,8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2,5 g
Błonnik - 4,2 g
Sód - 2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera soję. Produkt może zawierać gluten.
Skład: Ryż*(63%), soja*(23%),woda, sól morska (6,3%), Koji (Aspergillus oryzae) (*certyfikowany składnik ekologiczny)