


Kefir 2% BIO 375g Mlekovita TOWAR DOSTĘPNY TYLKO W SKLEPIE STACJONARNYM

Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego
Kefir EKOlogiczny 375 g w poręcznej butelce, będący jednocześnie odpowiedzią na rosnące znaczenie spożywania posiłków poza domem, w biegu, a więc modę na produkty w formacie „on the go”. Kefir jest orzeźwiającym napojem fermentowanym o wysokich walorach odżywczych i smakowych, a jednocześnie niskiej kaloryczności. Dzięki temu spożywany jest chętnie, bo z korzyścią dla sylwetki, a ponadto doskonale gasi pragnienie i dodaje witalności. Kefir EKOlogiczny produkowany jest w zakładzie Grupy MLEKOVITA w Trzebownisku, który przeszedł pomyślnie procedurę kontroli i certyfikacji oraz uzyskał uprawnienia do prowadzenia przetwórstwa ekologicznego. Surowcem do produkcji jest mleko ekologiczne z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych położonych na mało uprzemysłowionych terenach południowo-wschodniej Polski. Gospodarstwa te od wielu lat stosują tradycyjne metody uprawy roślin i hodowli bydła, a krowy karmione są paszami wytworzonymi w gospodarstwie.
Wartości odżywcze w 100 g
Wart. energetyczna: | 208 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 2,0 g |
- kw. tł. nasycone: | 1,3 g |
Węglowodany: | 4,7 g |
- w tym cukry: | 4,7 g |
Białko: | 3,2 g |
Sól: | 0,10 g |