


Kaszka kukurydziana z tapioką BIO 250g Holle

Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Produkt rolnictwa ekologicznego jakości Demeter.
HOLLE Kaszka kukurydziana z tapioką Bio to pomysł na sycące i pełnowartościowe danie dla twojego maluszka, który nie może jeść glutenu. A także i dla pozostałych dzieci, które nie mają żadnych ograniczeń dietetycznych. Kaszka jest także idealna dla dzieci z uczuleniem na laktozę czy białko mleka krowiego, bo nie zawiera żadnego mleka ani laktozy. A można przygotować ją oprócz tego że na mleku to i na wodzie. Do produkcji kaszki firma Holle użyła wyjątkowego składnika jakim jest tapioka, inaczej produkt skrobiowy otrzymany z manioku. Zawiera ona lekkostrawne węglowodany i śladowe ilości białka. Jest w pełni hipoalergiczna. Jest zupełnie pozbawiona smaku. Brak w niej także glutenu i cholesterolu. Kaszka Holle kukurydziana z tapioką Bio to produkt posiadający certyfikat Demeter. Kaszka jest idealna dla wszystkich dzieciaków bez względu na ich ograniczenia żywieniowe. Dostarcza im ogrom zbilansowanych składników odżywczych. Idealna dla niemowląt powyżej 4 miesiąca życia.
CECHY PRODUKTU:
- po 4 miesiącu życia
- bezglutenowa
- bezmleczna
- zboża z pełnego przemiału są lekkostrawne i zawierają dużą ilość składników odżywczych
- kaszkę można przyrządzić na mleku lub na wodzie
- posiada certyfikat Demeter
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
-
Wartość energetyczna 1621/ 383 kJ/kcal
-
Tłuszcz 1,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g -
Węglowodany 81,6 g
- w tym cukier 0,6 g -
Białko 7,7 g
-
Sól 0,007 g
-
Witamina B1 1,17 mg
Skład: ekologiczna razowa mąka kukurydziana* (74%), ryż pełnoziarnisty** (17%), tapioka* (9%), witamina B1 (zawartość witaminy zgodna z ustawą).