Promocje
Mus banan-truskawka-quinoa BIO 100g Erdbar
Mus banan-truskawka-quinoa BIO 100g Erdbar
5,90 zł 5,40 zł
szt.
Mus banan/ananas/kokos BIO 100g Erdbar
Mus banan/ananas/kokos BIO 100g Erdbar
5,90 zł 5,40 zł
szt.
Masło z orzechów nerkowca BIO 250g Terrasana
Masło z orzechów nerkowca BIO 250g Terrasana
33,90 zł 30,90 zł
szt.
Skrobia kukurydziana BIO 200g Amylon
Skrobia kukurydziana BIO 200g Amylon
6,60 zł 5,90 zł
szt.
Gluten na widelcu Peter H.R. Green, Rory Jones
Gluten na widelcu Peter H.R. Green, Rory Jones
32,90 zł 29,90 zł
szt.
Herbata Ninghong fix 30T
Herbata Ninghong fix 30T
21,50 zł 19,50 zł
szt.
Nowoczesne zasady odżywiania T.Campbell
Nowoczesne zasady odżywiania T.Campbell
46,90 zł 42,00 zł
szt.
Sok z pokrzywy 500ml Symbio
Sok z pokrzywy 500ml Symbio
31,99 zł 25,90 zł
szt.
Baton raw kokos-kakao b/g 50g Bombus
Baton raw kokos-kakao b/g 50g Bombus
4,60 zł 3,99 zł
szt.
Bestsellery
Herbata Ninghong fix 30T
Herbata Ninghong fix 30T
21,50 zł 19,50 zł
szt.
Jagody inkaskie BIO 100g BioPlanet
Jagody inkaskie BIO 100g BioPlanet
12,60 zł
szt.
Herbata zielona kostka 125g Pannaceum
Herbata zielona kostka 125g Pannaceum
20,50 zł
szt.
Super detox BIO 300g Diet-food.pl
Super detox BIO 300g Diet-food.pl
59,90 zł
szt.
Wiórki kokosowe BIO 200g BioPlanet
Wiórki kokosowe BIO 200g BioPlanet
6,70 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Gluten na widelcu Peter H.R. Green, Rory Jones

thumbnail (1).jpg
  • promocja
Cena: 29,90 zł 32,90 zł 29.90
ilość szt.
Zyskujesz 29 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Galaktyka
Kod produktu: 9788375795516

Opis

Książka Gluten na widelcu :
• przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem,
• wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić,
• odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy, 
• podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten.

Książka zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć.

Dowiedz się:

  • Czy dieta bezglutenowa jest dla ciebie
  • Poznaj ukryte zagrożenia związane z jej stosowaniem
  • Odkryj związek między odżywianiem się, jelitami a mózgiem
  • Pozbądź się dręczących objawów

 

W tej błyskotliwie napisanej książce autorzy wyjasniają, co tak naprawdę wiadomo o glutenie. To niezbędna pozycja dla osób, które szukają nie tylko informacji, lecz także mądrości na temat tego ważnego i budzącego tyle nieporozumień zagadnienia.

dr n.med. Jerome Groopman, wykładowca w Harwardzkiej Szkole Medycznej

 

Doktor Peter Green, wiodący specjalista w dziedzinie opieki nad pacjentami z celiakią, oraz specjalizująca się w tematyce naukowej pisarka Rory Jones wyjaśniają dolegliwości związane z glutenem i tłumaczą, w jaki sposób każdy człowiek może zoptymalizować swoje zdrowie. To bardzo pożyteczna książka. I łatwo przyswajalna!

dr n.med. Martin J.Blaser, specjalista w dziedzinie chorób zakaźnych ze Szkoły Medycznej Uniwersytetu Nowojorskiego, kierownik Projektu Badania Ludzkiego Mikrobiomu i autor książki Utracone mikroby

 

Jeśli rozważasz przejście na dietę bezglutenową lub męczy cię medialny szum związany z glutenem, koniecznie przeczytaj tę książkę. Dwójka uznanych specjalistów przystępnym językiem porządkuje zamieszanie, które powstało wokół glutenu, diety bezglutenowej, celiakii, nieceliakalnej nietolerancji glutenu i innych chorób związnych (rzeczywiście lub rzekomo) z pszenicą. Przy okazji autorzy przedstawiają pułapki diety bezglutenowej, wskazania do niej i mechanizmy schorzeń mających związek z glutenem. Wymieniają choroby, w których dieta bezglutenowa może pomóc, ale tez piszą, dlaczego owa dieta nie jest odpowiednia dla każdego. To jedna z najlepszych książek na ten temat, jakie ukazały się w języku polskim.

Damian Parol, dietetyk

 

Autorzy w niezwykle przystępny sposób tłumaczą, kiedy i dlaczego można przejść na dietę bezglutenową i jak bezpiecznie dla zdrowia takie ograniczenia wprowadzić, aby uniknąć niedoborów żywieniowych. Przedstawiają również inne pomysły na radzenie sobie z problemami zdrowotnymi, niekiedy pochopnie uznawanymi za nietolerancję glutenu. To bardzo pouczająca lektura i pozycja obowiązkowa dla wszystkich, którzy rozważają konieczność wykluczenia glutenu z jadłospisu - jako dietetyk przyglądam się temu trendowi z zainteresowaniem, ale i z rozsnącymi obawami.

Katarzyna Błażejewska-Stuhr, dietetyk kliniczny, psychodietetyk

 

Badania nad glutenem - tajemniczym białkiem obwinianym o całe zło tego świata - wciąż trwają. Ta lektora nie da ci prostej i jednoznaczej odpowiedzi na pytanie: "Czy mam jeść glyten?". Postawi natomiast przed toba mnóstwo nowych pytań. To prawdziwe kompedium chorób, na które spożywanie glutenu może mieć wpływ, choć nie musi. Autorzy udowadniają, że nie wszystkie problemy trawienne wynikają z faktu spożywania glutenu. Za sporą część kłopotów mogą odpowiadać suplementy, leki, niewłaściwe menu bądź stres.

Gluten na widelcu pokazuje też światełko w tunelu wszystkim, którzy muszą stosować dietę bezglutenową do końca życia. Szczepionki czy enzymy wspomagające trawienie tego białka to nie tylko piękna pieśń przyszłości, ale tez obiecujące terapie, nad którymi pracują naukowcy.

Justyna Marszałkowska-Jakubik, dietetyk

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl