


Cukier kokosowy (palmowy) BIO 300g BioPlanet
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego
Cukier kokosowy jest bogaty w antyoksydanty, aminokwasy, witaminy (głównie z grupy B oraz witaminę C), minerały (m.in. magnez, żelazo, potas, cynk), kwas octowy i naturalne drożdże. Zawiera enzymy, które spowalniają wchłanianie cukru do krwi.
Cukier kokosowy ma jeden z najniższych indeksów glikemicznych (IG) spośród wszystkich naturalnych słodzików – 35. Dla porównania IG dla cukru rafinowanego to 68, trzcinowego – 61, miodu – 48, a agawy – 40. Im niższy indeks glikemiczny, tym stabilniejszy poziom cukru we krwi.
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Wartość energetyczna - 1602 kJ / 377 kcal kJ / kcal
tłuszcz - 0.40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
węglowodany - 93.00 g
w tym cukry - 90 g
białko - 0.00 g
sól - 0.90 g