


Chleb esseński żytni BIO 400g Terrasana
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Chleb esseński ze skiełkowanego ziarna żyta Bez dodatku drożdży, tłuszczu, jajek, soli, substancji słodzących, mąki i produktów mlecznych. Chleb, jaki robiono tysiące lat temu. Pradawna receptura dająca energię życia. Kiełkowanie zboża jest naturalnym procesem, który ułatwia trawienie i zwiększa wartość odżywczą żywności. Produkt wysokobiałkowy; dostarcza energii na długi czas. Naturalna słodycz ekologicznego chleba z kiełków zbożowych została uzyskana dzięki procesowi kiełkowania przy użyciu najlepszych, specjalnie wyselekcjonowanych ziaren i czystej, filtrowanej wody. Sposób podania: chleb podawać bez dodatków lub z masłem, dżemem, serem itp. Ciąć na kromki ostrym nożem o ząbkowanym ostrzu. Można również tostować.
Skład: skiełkowane pełne ziarna żyta* (100%). *= z kontrolowanych upraw ekologicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Wartość energetyczna - 973 / 230 kJ / kcal
tłuszcz - 2.60 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0.43 g
węglowodany - 44.80 g
w tym cukry - 12,9 g
białko - 6.80 g
sól - 0.01 g
INFORMACJA ALERGENNA