


Chleb Pan Blanco b/g 250g Schar

Opis
Pan Blanco to klasyczne białe pieczywo w wersji bezglutenowej. Podstawą do wypieku tego chleba była skrobia kukurydziana oraz mąka ryżowa. Mikstura została wzbogacona o błonnik - psyllium, czyli łupiny nasion babki jajowatej, który pomaga regulować pracę jelit. Całość tworzy aromatyczne i smaczne pieczywo, które możemy spożywać klasycznie lub w formie tostów.
an Blanco dedykowany jest wszystkim z uwzględnieniem osób nietolerujących glutenu oraz laktozy, gdyż jest od nich wolny. Świetnie zastępuje typowe białe pieczywo, jest sycący i odżywczy. Przypomina pieczywo tostowe, dlatego też bardzo dobrze sprawdza się do grzanek, zapiekanek i tostów.
Pakowano w atmosferze ochronnej. Długi termin spożycia.
Wartość odżywcza dla 100g:
- Energia: 889kJ/211kcal
- Tłuszcz: 2,7g (w tym kwasy nasycone 0,4g)
- Węglowodany: 41,0g (w tym cukry 7,9g)
- Białko: 2,4g
- Błonnik: 7,3g
- Sól: 1,3g
Skład:
- woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, włókno roślinne (psyllium), substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; olej słonecznikowy, białko SOJOWE, drożdże, sól, błonnik cytrusowy. Może zawierać śladowe ilości łubinu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.